Inleiding
Stappenplan
Documenten
Beleid
Redactie
HPO-site

Waarom deze site?

Het RIZIV voorziet vanaf 2009 subsidies voor het opstarten van zorgtrajecten. Een schematisch overzicht over de inhoud van de zorgtrajecten vind je hier. Maar de praktische toepassing ervan is niet altijd even voordehandliggend.

Om het eenvoudiger te maken ontwikkelden we, net zoals voor diabetes, een stappenplan waarin overzichtelijk weergegeven wordt wat je moet doen als je bij een patiŽnt een zorgtraject chronische nierinsufficiŽntie wil opstarten. Het bevat ook links waarmee je onmiddellijk de nodige documenten kan downloaden.

Daarnaast kan je ook een tabel met de percentielen in functie van de leeftijd vinden ťn een handige tool downloaden om de nierfunctie te evalueren (en deze ineens te vergelijken met die leeftijdsspecifieke percentielen. Dit is belangrijk om, vooraleer een zorgtraject op te starten, rekening te kunnen houden met de fysiologische daling van de nierfunctie.
Via de knop "beleid" hebben HPO-leden ook toegang tot de "cursus chronische nierinsufficiŽntie in een notendop" van Dr. Vanneste en de voordracht die Dr. Vandepitte gaf in het kader van de PUK in Lier.

Zoals voor de rest van onze HPO-site zijn aanvullingen en suggesties altijd welkom. Mailtje naar webmaster