Inleiding
Screening
Diagnose
Beleid
Verwikkelingen
Speciale situaties
Leven met diabetes
Documenten
Verwijzen
Redactie
Sitemap
HPO-site

Waarom deze site?

Het RIZIV voorziet vanaf 2009 subsidies voor het opstarten van zorgtrajecten.

In het kader van deze zorgtrajecten werd in de HPO ook begonnen met het ontwikkelen van een "diabetesproject".
We dachten dat het handig zou zijn om voor de huisartsen een overzicht te maken van de te volgen strategie bij opsporen, behandeling en follow-up van diabetes type 2.
Het opzet was een zeer beknopte en praktisch bruikbare tekst te maken waarin men snel de nodige informatie terug kan vinden.
Schitterende inspiratie hiervoor vonden we in het diabetesproject van Aalst. Daarnaast maakten we ook dankbaar gebruik van de aanbevelingen van Domus Medica en de informatie die terug te vinden is op de website van de Vlaamse Diabetesvereniging.

Een schematisch overzicht over de inhoud van de zorgtrajecten vind je hier. Op die pagina vind je ook links naar alle mogelijke vereiste documenten. Je vindt deze uiteraard ook terug onder het item documenten in de balk hiernaast.

Om het nog eenvoudiger te maken ontwikkelden we ook een stappenplan waarin overzichtelijk weergegeven wordt wat je moet doen als je bij een patiŽnt een diabeteszorgtraject wil opstarten.

In het kader van het zorgtraject diabetes werd ook een symposium georganiseerd op 19/3/2011 onder de titel: "Zorgtraject diabetes, hoe praktisch implementeren?"

Zoals voor de rest van onze HPO-site zijn aanvullingen en suggesties altijd welkom. Mailtje naar webmaster